Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Takže z každé hrubé mzdy 20 tisíc si zaměstnanec domů přinese 15 tis. a stát zinkasuje 11 tisíc?

A to je 73% pro stát?

Taky bych tak chtěl umět počítat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

0 3
možnosti
Foto

I45v23o 12C51i47l10i97c86h

22. 3. 2015 19:09

Asi jste ten výpočet ne zcela pochopil (pravda je, že autor nejspíš předpokládal jistou inteligenci čtenářů, když už ten článek dokázali přelouskat a tak to nerozepisoval podrobněji).

Zkuste si vzít Vaši superhrubou výplatu, odečtěte od toho vše, co Vám vezme stát dříve, než Vám to přijde na Váš účet. To bude čistá výplata. Pak počkejte měsíc, kdy si budete schovávat veškeré účtenky za Vaše veškeré nákupy (pro tentokrát může být neagent neBureš spokojen, na vše si pro tentokrát tu účtenku vezmete) a po měsíci si spočítejte kolik jste při těch nákupech ještě zaplatil státu na DPH, spotřebních daních a DPH ze spotřebních daní. A to v tom výpočtu vůbec neuvažujeme jednorázové roční daně typu daň z nemovitostí, poplatek za psa, dálniční známku (i když ta není alespoň povinná) atd. nebo jednorázové typu daně z převodu nemovitosti či dědické daně. Já si to onehdy u sebe počítal a vyšlo mi také měsíční zdanění kolem 70% ;-€ Samozřejmě hodně záleží na tom, zda utratíte většinu své výplaty a také na profilu Vaší osobní spotřeby. Hodně to ovlivňuje například i spotřeba komodit zatížených spotřební daní. Takže pokud jste abstinent, nekuřák, nemáte auto, bydlíte pod mostem a ještě se celý měsíc živíte jen suchými rohlíky, tak je to daňové zatížení mnohem nižší. Ale to asi nejste zcela typický spotřebitel ;-)

4 1
možnosti
JD

škoda že jste to 7 odstavcem zabil.

0 0
možnosti
JB

Socialismus je prostě zpátky, jen se k němu připlácla nezaměstnanost.

4 0
možnosti
PK

Stát lze zeštíhlit i zrušením senátu včetně pana Valenty. Slováci ho také nemají a žijí. A  miliarda je doma.

0 1
možnosti
PK

Jistě prostor k úsporám je vždy a není to jen v počtu "inkoustů". Ale myslím, že třeba náklady na vnější či vnitřní bezpečnost vzhledem k vývoji světa porostou a porostou.

1 1
možnosti
Foto

Primární snaha zmenšit a zeštíhlit stát, tak v tom máte naprostou pravdu. Dnešní vláda, trvdila, že zmenší počet úředníků, ale opak je pravdou. Ústeký kraj měl mít 90 a maximálně 130 úředníků. Tak zněl plán, když se úřad za éry ČSSD se zakládal. Dnes jich má 650 a musí koupit třetí budovu. Do té první  a druhé už se nevejdou. Co dělá taková armáda úředníků je záhada, když většina pravomocí okresů byla převedena na statutární města.R^R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1421x
Senátor Parlamentu ČR, podnikatel, investor, mecenáš a slovácký patriot

Seznam rubrik