Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z mého hlediska jsou páně Valentovy argumenty naprostá demagogie. Jsem podnikatel o roku 1990 (a rozhodně ne levičák) a dobře vím, že radnice hospodařily hospodařily občas velice podivně. Jedná se o peníze z veřejných zdrojů, neboli od daňových poplatníků, tak ať má veřejnost možnost zkontrolovat, jak se její peníze používají.

2 0
možnosti
Foto

Z veřejných prostředků se dojí jak v závodech JZD o nejlepší dojnici. Starostové a jejich příbuzní, známí a "budoucí obchodní partneři" s prozíravostí až nadpozemskou vždy koupí ten správný pozemek, který se jen a jen v zájmu obce stane stavebním místem či trasou dálnice.

Kdo chce ze státního či veřejného sosat, tak transparentně. V soukromém Vás nikdo neomezuje. Máte-li vyjímečné know-how, existuje patentová ochrana či průmyslový vzor. Neexistuje důvod, proč tajit znění wmlouvy před lidmi, kteří to platí. A to jsou občané.

Z vašeho profilý se mi zdá, že jako "podnikatel, investor, senátor" máte možná dobrý důvod nechtít, aby viděli do karet;-):-P

P.S. sám podnikám a tudíž nejsem žádný socialista a fanda všemocného státu, ale taky bych rád viděl, co ti chytráci s našimi penězi vyvádějí. A vývěska mi fakt nestačí. Bez smlouvy nevidíte detaily všech těch podfuků. Legální správa obce není kontrašpionáž a opravdu nepotřebuje top secret dokumenty. Výjimky by měli být striktně dány zákonem a souviset s bezpečností země (moc jich pro obec nebude)Rv;-)

2 0
možnosti
KB

K82a77r93e85l 33B75o80k

19. 9. 2015 21:42

Pokud občan dochází na veřejné zasedání obecního zastupitelstva, je o všech smlouvách informován. Pokud mu není něco jasné má právo se na věc zeptat.

Kontrola práce samosprávy je v rukou opozice. Registr smluv a další zákony v poslední době přijaté stále ukrajují a omezují demokracici v této zemi.

1 1
možnosti
Foto

Teoreticky ano, prakticky není fyzicky ve vašich silách, aby jim takto neprošla mqlá domů (tu a tam na zastupitelstvo zajdu, ale opravdu to, pokud makáte na svém, plně nedávám). Smlouvy bych uvítal. Kdyby Praha měla Blanku na netu, mohlo to být dnes zcela jinak.

2 0
možnosti
PN

P32e30t12r 83N12ě45m39e74c

19. 9. 2015 20:35

Proč by občan města nemohl vědět co je ve smlouvě města ??? Nechápu.

3 1
možnosti
JD

Nesouhlasím.

Co je špatného na tom, že smlouvy týkající se obce a její správy jsou veřejně přístupné? Proč by to mělo z někoho dělat zločince?

Co v těch smlouvách je, že se tak bojíte?

5 1
možnosti
Foto

Třeba by mizerně (často záměrně) nastavené záruky a nevypověditelnosti smlouvy měly obtížnou průchodnost;-)

1 0
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, popojíždění dopravní policie po cestách dělá ze všech řidíčů a chodců zločince.

1 1
možnosti
Foto

Zlikvidovali jsme střední třídu, nikdo nebude chtít podnikat s pokladnami za zády, nikdo nebude chtít přijmout funkci v samosprávě, když po něm jde registr smluv. Nikdo neřekne, co si myslí, když mu za kritický výrok o emigrantech hrozí dva roky. Nějak se nám ta demokracie smrskla. Zůstane stát, který rozhoduje, co máme dát dětem ke snídani a neziskovky, které to budou kontrolovat.

6 0
možnosti
JD

To je ale slátanina.

0 1
možnosti
ZJ

Jenže, vysvětlujte to lidem, kteří se dají koupit za 30 Kč, nebo koblihu.

Za Masaryka (kterým se všichni Sobotkové Diensbierové, Mládkové atd. ohánějí), by to starosta, který práci pro obec nezadal místní firmě musel dlouze ostatním radním vysvětlovat. Nerozhodovala pouze cena. Ale také to, že místní dostali práci a alespoň část utratí v místě bydliště.

Ovšem odboráři, pracující i ti, co chodí pouze do zaměstnání toto nepochopí a hýkají štěstím, jak se bojuje s korupcí.

5 1
možnosti
Foto

Kde jste na tuto informaci přišel?

0 2
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1421x
Senátor Parlamentu ČR, podnikatel, investor, mecenáš a slovácký patriot

Seznam rubrik