Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J67a34n 77R92á33ž

16. 7. 2016 15:53

Ze všech nemorálních daní, je daň z nabytí nemovitosti ta nejnemorálnějsí.

A senát je parta srandistů, když svým Zákonným opatřením z roku 2013 určili, že daň z nabytí nemovitosti platil ten, kdo ji nenabyl, ale naopak se vlastnictví vzdal. Takže když tuto daň nově platí nabyvatel nemovitosti, je návrat k normálu.

0 0
možnosti
MS

Daň z převodu nemovitostí je podezřelá už jenom tím, že doposud nebylo jednoznačně určeno, kdo ji má vlastně platit - jestli ten, kdo nabyl nemovitost, nebo ten, kdo za ni utržil peníze. :-)

0 0
možnosti
Foto

I30l22j28a 88H59y49n95e62k

15. 7. 2016 11:05

Když si z peněz, které jsou již zdaněny, kopím nemovisot, nebudu přeci ještě platit daň státu za to, že jsem si koupil nemovitost, Navíc, poté,když ji prodám, zase platit daň a tak dále a dále. Absolutní nesmysl. Pokud někdy koupím nemovitost, nebudu platit daně, protože ty finance se jenom prošustrují avdají na věci, kde přijdou vniveče a já nebudu podporovat okrádání lidí pár lidmi ve vládě. Natož sebe..

0 0
možnosti
Foto

I11l92j75a 61H68y77n57e20k

15. 7. 2016 11:06

Píšu rychle, takže ty překlepy berte jako překlepy ( Nemovitost, a dají, vniveč)

0 0
možnosti
Foto

Každá daň je nemorální, protože násilím nutí ostatní lidi vzdát se části svého majetku ve prospěch lidí, kteří tyto daně nařizují a žijí z nich své pohádkové životy.

1 0
možnosti
JZ

Návrh se mi líbí, nic proti tomu, ale :

Která daň má morální opodstatnění ?

Cílem daňových zákonů přece nejsou jakási morální hlediska, ale naplnění státního rozpočtu.

Stejně tak můžeme rozjímat nad daní dědickou, darovací, z nemovitostí .......

2 0
možnosti
VS

A s tímto převratným morálně jasně ukotveným návrhem přichází pan senátor pát let poté, co je nemorálně namočen do korupce. Škoda, že mu to Hradišťáci pořád baští ....

0 0
možnosti
AK

Až budete zase chtít podporovat mladé rodiny (ale i ty staré a nízkopříjmové zejména) navrhněte snížení sazby DPH. Té snížené sazby, kterou máme v Evropě na rekordní úrovni a která ovlivňuje ceny všeho co souvisí s bydlením i stravováním.

1 0
možnosti
MN

Naprostý souhlas.

Myslím, že zrušení této podivné daně mají dlouhodobě ve svém programu i Svobodní.

1 0
možnosti
DB

////////Není mi zřejmé, jakým právem si stát uzurpuje právo fakticky parazitovat nejen na prodeji nemovitých věcí, ale třeba i na jejich směně. Nerozumím tomu, proč by lidé, kteří si za své řádně zdaněné příjmy pořizují nemovitost, měli z těchto příjmů fakticky odvádět další, objemově ne zcela zanedbatelné daňové částky státu, který je prohospodaří jakkoliv jinak, jen ne účelně a užitečně.

Zdroj:http://ivovalenta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=536349//////////

Pane senátore, skutečnost, že vám osobně něco není zřejmé, neznamená, že ostatním lidem to také není zřejmé. To samé platí i o tom, že když Vy osobně něčemu nerozumíte, že tomu pak již nemusí rozumět nikdo jiný.

Pokud chcete nějakou daň napadnout, bylo by dobré argumentovat věcně. Zkuste to znovu, rád si Vaši argumentaci poslechnu nebo přečtu.

A nepoužívejte LOADED TERMINOLOGY nebo jakoukoliv jiné manipulativní fráze.

3 2
možnosti
AK

A co takhle zrušit všechny majetkové daně i zdanění příjmů a zdaňovat pouze spotřebu?

Tím by se náš už takhle nenormálně vychýlený daňový mix mohl podobat zemím Latinské Ameriky s příslušnými dopady. Zejména akcelerací majetkové a příjmové nerovnosti.

Pevně doufám, že tenhle ultrapravicový návrh neprojde.

Za mne RvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1421x
Senátor Parlamentu ČR, podnikatel, investor, mecenáš a slovácký patriot

Seznam rubrik