Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

To se jen tak autor vyjadřuje v rámci nevykopávání "příkopů mezi OSVČ a zaměstnanci".;-);-D

1 1
možnosti
TK

Nezařadilo se pod příspěvek Libora Moučky

"prosim, co to je za spojeni ...  byt parkovan v radach zamestnancu? "

1 0
možnosti
LM

prosim, co to je za spojeni ...  byt parkovan v radach zamestnancu?

3 0
možnosti
MK

Nemyslím si,že odvody na zdravotní pojištění mají něco společného s tím,jestli je člověk zaměstnanec,nebo OSVČ. Tahle nerovnost v platbách vždy působí,jako zvýhodňování jedné skupiny a to nikdy není dobré.

Zajímavé je,jak autor otočil statistiky,které jsou již dlouhou dobu známy a prezentovány jako pravdivé i dřívější ODS.

Není jistě úmyslem,nikomu tzv.šlapat na krk a podobné výrazy kolegů diskutérů.Srovnejte to s tzv.pozitivní diskriminací našich cikánů ...taky se to nikomu nelíbí,tak proč otvírat další nerovnosti.

4 2
možnosti
LC

No, upřímně, pokud zaměstnanec má minimální mzdu, tak také odvádí menší nebo minimální zdravotní i sociální (nepočítám to, co za něj dle mého zcela nesmyslně musí odvést ještě zaměstnavatel, ze svého také v mnoha případech OSVČ)... 

Když OSVČ málo vydělá, tak také zaplatí minimální zdravotní a sociální. Za něj ale už nikdo další nic víc nezaplatí. Takže tohle drškování kancelářských krys fakt neberu. není náhodou výše minimálních částek vypočítána pro všechny stejně?! Eee... tohel fakt nevím, omlouvám se, jen bych to předpokládal. :D

Jinak, zdravotní a sociální odvody nejsou "pojištění", ale prostě daně. "Pojištění" zní ale lépe, že?! Pojištění si tedy představuji jinak. Platby mé pojistky by měly docházet na můj pojišťovací účet a měl bych konkrétně vědět, na co mám nárok a na co ne. Měl bych si sám zvolit, zda chci platit minimum nebo si vybrat výši pravidelné splátky nezávisle na svém platu, pokud mi to nedefinuje soubor pojištění, která jsem si zvolil. Nemám problém odvádět v této částce řekněme 10-15% jako daň solidarity, protože chápu, že ne všichni by si mohli dovolit lepší pojištění nebo dokonce minimální. Ale pořád bych měl přehled, co se děje s mými penězi, kterých mi stát nechává čím dál tím méně. 

Současný systém z nás jen vysává peníze. Lidem, kteří nejsou nemocní nebo bez práce, ale nic nevrací. Jen jednou za čas vám zubař musí udělat pitomou plombu nebo můstek a musíte šáhnout stejně do své kapsy, i když jste třeba 2 roky nevyčerpal ze zdravotního systému ani korunu...

11 0
možnosti
VJ

Něco jste pravděpodobně vyčerpal jako dítě a něco víc pravděpodobně vyčerpáte jako senior. Ta platba přesahuje celý život, ale aktivně jí platíte jen nějakých 40-45 let. Je otázka, jestli je lepší větší solidarita nebo lidé umírající na ulicích.

Navíc pokud jste celý život zdravý, tak buďte rád...zdraví vám těch několik tisíc měsíčně nevyváží. Na druhou stranu kuřáci by měli platit výrazně více, protože výrazně více čerpají a poškozují zdraví i ostatních lidí.

0 0
možnosti
Foto

Ani Klaus neměl drobné podnikatele a živnostníky moc v lásce. Kdežto podniky co největší ano. Drobný podnikatel či živnostník je v určitých oborech úspěšnější a efektivnější, než velký podnik, na který to pak vrhá neblahé světlo. Tudíž je třeba mu trochu šlápnout na krk.

Riziko OSVČ je mnohem větší, než riziko zaměstnance, kdo to sám zkusil, asi mi dá za pravdu.

Hlavní problém pro malé i velké je ten, že stát za vybrané daně neposkytuje to, co by poskytovat měl, podobně zdravotní pojišťovny - copak by nestačila jedna, jako za první republiky (samozřejmě zmodernizovaná)?

Karma!

13 0
možnosti
Foto

A co riziko podnikatele, který zaměstnává někoho dalšího? Proč ten by měl být trestán za to, že je podnikatelem.

7 0
možnosti
MG

Pan Valenta by se měl starat o problémy v místě trvalého pobytu, ne v ČR. ;-D

0 4
možnosti
Foto

Já jsem si jen vzpomněl, že před rokem 1989 bylo v Praze deset radnic + magistrát. Dneska je zde 22 velkých radnic, 57 menších radnic + magistrát, všude sedí spousta úředníků, co nevyprodukují nic, a takhle je to po celém státě. Statisíce lehkoživků, co jen z nudy komplikují lidem život a nic pozitivního nevyprodukují - a tady se nadává na OSVČ. Všichni z úřadů a ministerstev ať si zařídí živnosťák - a i kdyby se odvody zmenšily na polovinu, stát by na tom vydělal!

29 0
možnosti
KF

K23a42r88e36l 19F37a63j70t

4. 2. 2015 10:02

R^ ... a k tomu počtu úřadů si připojte technologie pro zvýšení efektivity. telefon jen pevný, fax už jsme přeskočili ;), bez PC, bez e-mailu, bez internetu, bez kopírek, aut na úřadě zlomek ... bez datových schránek... jen tužka, propiska, psací stroj, kopírák a přesto úředníků pouze zlomek !!!

6 0
možnosti
JT

Ja jako OSVC vyuzivam pausaly a odpocty DPH. Porad ale zaplatim na danich a odvodech vic, nez prumerny zamestnanec.

7 0
možnosti
TK

Toto tvrzení má nulovou informační hodnotu. Co kdyby toto vyslovil třeba Bill Gates? "Odvedu víc, než průměrný zaměstnanec, to vám musí stačit." ;-D Otázka zní, jestli platíte srovnatelné daně, jako kdyby jste tuto práci a se stejným ziskem vykonával jako zaměstnanec.

5 2
možnosti
RM

Já osobně si myslím, že jako zaměstnanec zaplatím víc než většina OSVČ v mém okolí. Mají to vše nastaveno krásně na minimum, tedy já si v podstatě vydělám méně než můj kamarád co je OSVČ, ale odvedu na zdravotním mnohem více.

Spousta lidí se tu ohání, že OSVČ nemá dovolenou a další řeči. OSVČ má podnikat tak, aby si na dovolenou vydělal a měl rezervy i na měsíce kdy třeba práce bude chybět. Pokud tohle neumí, tak by se měl nechat spíše zaměstnat a být zaměstnancem.

Zároveň i věřím, že se brojí proti OSVČ typu co mi dělali různé věci, když jsem rekonstruoval byt. Uvedu příklad: "Pane Majer, nová elektrika od hodin na vašem bytě je hotová. Jak to uděláme? 45k Kč s papírem na účet nebo 33k Kč bez papíru na ruku..." Má zaplacených pár dní práce a příjem nepřizná (je totiž logické co si člověk s napjatým rozpočtem vybere). Těžko z něj tedy bude odvádět nějaké daně.

A ještě poslední taková poznámka, kamarádi OSVČ si stěžuji jak jsou odvody velké, jak jim nezbývá na živobytí, jak jsou chudáci že nemají ani placenou dovolenou, ale v zimě na týden lyžovat někam na ledovec, v létě nějaké to Chorvatsko, v průběhu roku nějaké ty prodloužené víkendy... Já jako zaměstananec, co na tom zdravotním odvedu více, si zajedu na hory tady v Česku max na prodloužený víkend, jet k moři? S hypotékou, inkasem a vším okolo.....? Jsem rád, že mám rezervu na případné poruchy, protože vím, že může odejít bojler, že může odejít lednice a že když budu marodit třeba týden s angínou, tak s výplatou vyjdu jen tak tak....

9 17
možnosti
TK

Řekněme si upřímně, že kdyby zaměstnanci také mohli "fixlovat" se svými odvody, tak jich to bude velká část dělat taky. :-/

3 1
možnosti
JH

J73a87n 81H78r85u90š93k46a

3. 2. 2015 12:49

Tak socani prostě někde na párek a pivo pro voliče vzít musí a holt je jednodušší se zadlužit obrat ty schopný a do světa vypustit, že schopní okradaj ty neschopný a blbý, než se snažit šetřit a nerozhazovat za kraviny a úplatky pro voliče s IQ 60, kterým stačí slíbít vlaky zdarma...

5 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1421x
Senátor Parlamentu ČR, podnikatel, investor, mecenáš a slovácký patriot

Seznam rubrik