Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Když váš blog zkrátím:

1. OSVČ by neměli platit daně jako ostatní, nebo raději vůnec žádné, protože i když je neplatí,tak jsou pro společnost z principu mnohem přínosnější než líní neschopní nic nedělající zaměstnanci, navíc každý OSVČ je " špičkovým" řemeslníkem, "kvalitním" producentem či "profesním specialistou"..

2. Pokud by OSVČ měli platit srovnatelné daně jako zaměstnanci, tak raději ani podnikat nebudou. (Marně hledám logiku, proč zaměstnanec vysoké daně snese a OSVČ ne.)

3. Žádný OSVČ na daních ani jinak nepodvádí, protože nechce vydělat rychlé miliony, ale jen poctivě pracovat a žít podle pionýrských zákonů.. (Tak tohle mě úplně dostalo)

4. Šokuje vás, že OSVČ více odvedou do zdravotnického systému, než vyčepají. Ale to přece platí obecně, týká se to i zaměstnanců a je to logické, že systém táhnou ti, co jsou zdraví a výdělečně činní a ne děti, invalidé a hlavně důchodci, co péči potřebují. To je jako naříkat "odvádím peníze na důchodové pojištění, přitom žádný důchod ještě neberu".

Nezlobte se, ale tolik účelové demagogie v jediném blogu, to se prostě nedá zkousnout. Chováte se stejně jako ti, co kritizujete, jen v opačném gardu. Účelem blogu zjevně není uvádět logické argumenty do diskuze o daních, ale naopak pokud možno zabránit jakékoli společenské diskuzi na téma "spravedlivosti" stávajícího daňového systému, protože každý den, co vydrží ten stávající je vám dobrý.

6 15
možnosti
TB

Vy jste přesně ten užitečný idiot co uvěřil těm lžím socialistů. Demagogie je právě váš příspěvek. To co píšete jsou přesně ty lži o kterých pan Valenta píše.;-€Rv

9 2
možnosti
VZ

Pane senátore. Myslím, že jako vrcholný politik budete mít určitě snazší přístup k datům, ze kterých je celkem jasně viditelné, kolik která skupina do měšce přispívá. Podívejte se na ně a pak si za svůj výplod dejte facku. Tímhle vypouštěním kouřové clony před skutečnost věci nikterak nepomůžete. Jenom bude ten problém víc a víc kypět a půjde na něm snáze honit body. Díky za lidi jako je například zde na diskusi pan Šejna, kteří se umějí na problém dívat bez klapek na očích.

2 7
možnosti
ZB

I vám by prospělo více informací před tím než napíšete takovou hloupost.

2 0
možnosti
ZB

Pěkný článek, karma. Položme si otázku "Kdo a nebo co to je odborář"? Jsou to lidé typu soudruha Falbra, kteří nic neumějí a do všeho kafrají. My sami bychom se měli zamyslet nad tím proč je někteří lidé volí?

9 0
možnosti
BM

B91ě45t26k28a 28M61a70l21á

3. 2. 2015 12:17

Jednoznačně karma. Díky, pane seenátore! R^

7 0
možnosti
PC

Je s podivem, kolik jeden výrok odboráře vyvolá hysterie. Nemyslím, si, že základním problémem je výše "zdravotní daně" u zaměstnanců a OSVČ.

Mě z pohledu firem se zaměstnanci a firem se zaměstnanci na OSVČ vadí výše "zdravotní a sociální daně" v souvislosti s veřejnými soutěžemi. Tam je prostě ten rozdíl mezi zdaněním zaměstnance a OSVČ zásadní - nákladová křivka je totiž naprosto rozdílná. Místo řvaní, kdo odvádí víc a kdo míň by bylo dobré zrevidovat systém a sazby minimálně sblížit, když už ne vyrovnat.

3 3
možnosti
DV

D39a10v74i88d 37V14l11k

3. 2. 2015 11:42

Zdravím nového kolegu blogera na Idnesu pana Valentu. A k tématu. Je to pořád stejná levičácká píseň. Vládnoucí  ČSSD a její milované odbory zajímá vlastně takový neo- socialismu tvořený armádou závislých zaměstnanců ve velkých firmách a silným státem. Lidé kteří vyznávají osobní svobodu a zodpovědnost za svoji práci a život, což je každý OSVČ a podnikatel, se jim nehodí do krámu. Prostě ideální je pro ně stádo bečících odborářských poslušných ovcí!!

25 0
možnosti

Vážení přátelé, pokud někdo stanoví zdravotního pojištění tak, aby se to vždy vypočítalo  podle získaného příjmu za měsíc, tak s tím bych asi neměl problém. Ale měsíční paušál bez ohledu co ve skutečnosti vydělám je prostě likvidační. Již po dobu tří let o prázdninách nevydělám ani částku na to abych pokryl současné povinné odvody. 

Prostě lidé jsou na dovolených a moje řemeslo nepatří mezi řemesla, které lidé nezbytně potřebují k životu, ale zároveň bez naší profese by to také nešlo.

A podle zjištění, má s těmito sezonními výpadky zkušenosti vice lidí.  

Pokud nám budou razantně zvýšeny povinné odvody, tak počítejte s tím, že řada drobných živnostníků to prostě zabalí a skončí na pracáku a tam už zůstanou až do

řádného důchodu, protože co si budem povídat v tomhle státě už řemeslo provozují jenom starší ročníky před důchodem, neboť omladina buď nedělá nic a nebo je zalezlá v kanclu. Nechte živnostníky být na pokoji a buďte rádi, že ještě sem tam seženete na opravu nějakého odborníka, protože do deseti let, už budete rozbité věci jen vyhazovat, nikdo je neopraví.

17 0
možnosti

Koukám, že ani Vy jste nepochopil princip zdravotního a sociálního pojištění. Jsem také OSVČ a narozdíl od Vás jsem pochopil, že měsíčně platím zálohy na sociální a zdravotní pojištění. Na konci roku pak provedu vyúčtování.

Nikdo Vám nezakazuje se předplatit tyto měsíční zálohy v době, kdy příjem máte. Druhou variantou je ponechat si na účtu určitou rezervu na to, aby stačila na měsíční zálohy. Pokud to neumíte, radši nepodnikejte.

4 4
možnosti
MD

Jsem živnostník, Dlouho. Ale jako živnostník mám jedinou jistotu -  povinnosti každý měsíc odvést "daně" (zdravotní, sociální, silniční, DPH..). I když jsem nemocná, mám dovolenou, případně na základě nějaké legislativní změny je propad zakázek. Zaměstnanec má dovolenou, placenou nemocenskou, benefitiy,... Nezávidím. Prostě jsem se taky nechala zaměstnat a tak mám nyní jistoty rozšířeny o pravidelný měsíční příjem, placenou dovolenou, stravenky, teplou kancelář. Jedinou daní za tyto nabyté jistoty je skutečnost, že všechny daně platím dvakrát - jednou je mám odečteny z platu a jednou je platím jako OSVČ.

Odbory si hřejí je svoji polívčičku a hledají nepřítele, na jehož úkor se chtějí zviditelnit. Ubožáci. Kdo jim to bude baštit? Hrstka placených křiklounů to není většina. A novináři s nimi tuto hru hrají. J bych je označila pravým jménem - teroristé!! zasévaj nepokoj do společnosti, budí strach a vvolávají v lidech závist. Napadá mě paralela s pohádkou Nesmrtelná teta...

Jediná obrana je ty křiklouny neposlouchat.

30 4
možnosti
JD

ale zdravotní pojištění nemá nic společného ani s dovolenou, ani s důchodem nebo nemocenskou

4 1
možnosti
AV

OSVČ jsou ti lidé, kteří si pronajímají malé provozovny, jsou to lidé, kteří dávají práci v malých městech , jsou to lidé, kteří mají nejčastěji obchody v centrech městech , jsou to lidé , kteří drží mnoho majitelů činžovních domů , to oni si pronajímají nebytové prostory. To jsou ti lidé, kteří nevyvádí peníze mimo náš stát , ale jejich peníze dávají práci dalším milionům obyvatel. Až tito lidé skončí , nastane doba, která bude špatná pro celý náš stát . Nastane doba velkých společností , které budou mít monopol a začnou určovat cenu práce a cenu zboží . OSVČ, aby dostali práci jdou často téměř pod cenu , u velkých molochů to nikdy není.

9 0
možnosti
FS

Pane Valento, prosím, ujasněte jak jste to počítal, že OSVC čerpají jen třetinu toho, co tam vložili. Cožpak vy víte, jak jsou velké jejich rodiny, kolik mají na sobě závislých osob atd. A co ti další, které zaměstnaní lidé v rámci solidárního systému tzv. "živí"??? To jste rozhodně nemohl vědět a proto jste zřejmě jenom "blbvzdorně" vzal objem příspěvků těchto osob a podělil objemem vyčerpaných prostředků zase jenom těmito osobami. No fuj, to není ani staticky, a zejména ani sociálně, správné......

2 5
možnosti
Foto

Nejde vůbec o to, kolik kdo čerpá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1421x
Senátor Parlamentu ČR, podnikatel, investor, mecenáš a slovácký patriot

Seznam rubrik